Status Quo v Hali Tivoli

3 07 2008

Čeprav poznam le 3, 4 njihove skladbe, sem se kot zaprisežen rocker koncerta že dlje časa resnično veselil. In niso me pustili hladnega. Status Quo, v vroči Ledeni dvorani Hale Tivoli. :)

Začeli smo s predskupino Leaf Fat, katere sem se prav tako zelo razveselil, ko sem izvedel, da so predskupina. O njih sem slišal marsikaj dobrega, zato sem jih težko pričakoval. Začeli so skoraj malce pred 20. uro, saj smo bili še zunaj, ko smo zunaj, pred Halo že lahko slišali grmenje kitar v dvorani. Kmalu smo se odpravili noter in prvo presenečenje je bila skoraj prazna ledena dvorana. Drugo presenečenje je bilo na odru. Žal bolj negativno. Leaf Fat – ali so imeli samo slab večer, ali so dejansko taki, ne vem, a od njih sem pričakoval veliko več. Bilo so videti nekako nerazpoloženi, nekako so mi delovali kot neki mulci, ki so med enim izmed svojih prvih odrskih nastopov.

Skupina Leaf Fat na odru.

Tri skladbice pod odrom in šli smo nazaj ven, pred Halo.

Pred Halo je bilo nekaj več ljudi, sem pa opazil pogumno kolegico novinarko, ki je intervjuvala …

… policaje!! :)

V dobri družbi fotografov je čas hitro minil in tako je končno je napočil trenutek, ko smo šli nazaj v vročo ledeno dvorano Hale Tivoli (termometer je kazal neusmiljenih 29°C … :p). Pridemo pod oder, na katerem opazim kar nekaj zanimivih podrobnosti:

- niti enega kabla na odru, nikaršnega balasta

- stena belih Marshalovih ojačevalcev, ki so delovali resnično impozantno. :)

Nato je množica čisto ponorela, saj so jih videli v zaodrju, že nekaj trenutkov kasneje pa so bili na odru. :)

Status Quo na odru.

Francis Rossi na kitari

RickParfitt na kitari

John “Rhino” Edwards na basu

Andrew Bown za klaviaturami, kaseneje je igral še na orglice in na tretjo kitaro :)

Koncert skupine Status Quo je bil odličen, lučkarski efekti super, resnično so popestrili koncert, morda le ena pomanjkljivost – na trenutke je bilo vse skupaj malce preglasno. Drugače pa je bil to pravi praznik rock and rolla v Ljubljani!

Rockerski pozdrav,

Jure :)

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objavi12 odzivov v “Status Quo v Hali Tivoli”

3 07 2008
irena irena (12:56) :

spet maš fajn fotke, seveda. ampak bolj kot kolegica, ki intervjuja policaje, mi je zanimiva kamera od njenega snemalca, ki je očitno že videla boljše cajte. :)

koliko ljudi je bilo potem na koncertu?

3 07 2008
Jure Makovec (13:07) :

res je bla malo boga kamerca, ja… :)

hvala za pohvalo. ;)

med Statusi, oz. pred Statusi se je kar napolnilo, tako da jih je bilo kakšnih 2000, morda 2500. je bila pa full dobra atmosfera, ne glede na savno… :)

Statusi pač rockajo!! :)

3 07 2008
pirat (13:14) :

super žur ob treh akordih :D moj najljubši bend iz najstniških let…pogrešal sm “Gerundulo” :( folka pa ene 2500 po moji oceni

3 07 2008
Jure Makovec (13:16) :

me je kolega fotograf, ki zna igrati tudi kitaro poučil, da je In The Army čisto enostaven na kitari, da ima menda samo en akrod, al kako že…

Samo s solažami sta pa pokazala, da vseeno znata… :D

3 07 2008
alojzij (13:40) :

Sej je vseen koliko akordov, važen je da dobr brnijo in imajo pozitivno energijo za razliko od ” kino” publike na tribuni.
Marsikatera 60 letna mamca je fejst butala z nogam in rokam v parterju.
Ma še jih bom šov poslušat, le pivo bi se lahk naučil točit v Zavodu Tivoli.
Nimajo pojma !!

3 07 2008
Jure Makovec (13:44) :

To sem pa pozabil omeniti, da je bilo full veliko starejših – ne starejših, nekaj nad trideset, ampak resnično strarejših, starih tudi čez 60 let. No, so Status Quo le nekje 30, 40 let na sceni že, če me spomin ne vara…

3 07 2008
xy_mai (13:48) :

V bistvu pri “In the Army Now” preigravajo 5 akordov… Razen vročine in neakustičnosti hale mi je bil koncert zelo všeč, kljub temu, da pripadam mlajši generaciji, ki ni rasla ob njihovi glasbi… Na kitarah so pravi asi ;)

Btw.: super fotke :)

3 07 2008
pirat (13:49) :

od leta 1962 :D unu s točenjem pera ja bla pa prava katastrofa, ja

3 07 2008
openhearted (14:07) :

Skupina mojih najstniških let. In the Army je za mene osebno eden od povprečnih komadov. Vsi LP-ji, ki sem jih imel, ker so na žalost v neki neprijetni situaciji odšli neznano kam so odražali res tisto moč R & R, za katerega je pač značilnih tistih nekaj akordov, vendar je energija, ki je vedno tolkla iz njihovih komadov tista, ki vleče. Vzemite si čas. Poiščite stare plošče Staus Quo in boste videli, da imam prav. Žal mi je, da jih nisem videl (tretjič. Do zadnjega sem načrtoval, pa se ni izšlo.

6 07 2008
public void photograph() » Status Quo in Ljubljana, 2.7.2008 (15:39) :

[...] inside was a steaming 29°C). The time passed really quickly as it always does in good company (as Jure already pointed out in his blog) [...]

7 07 2008
Anže (00:00) :

Tista ta prva Rickova fotka mi je huda… samo škoda ko je obraz malo temen :) .

ej, kaj serješ da tvoja sigma ni ostra? jaooo, picajzl :)

9 07 2008
Jure Makovec (11:57) :

@Anže: sej nisem niti ene fotke s Sigmo naredil na SQ-juih – 24 – 105 in hvala bogu, Canonov čudež 50/1,8. :D

Komentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !