Opera Carmen

22 08 2008

Priznam, ko sem dobil zadolžitev, sem si rekel – WTF!? Dobesedno. Ampak, vsaka nova stvar je zame nov izziv, vsak izziv pa vemo kaj pomeni. :) S takim odnosom sem vstopil v Gallusovo dvorano Cankarjevega doma.

Predstava v sklopu Festivala Ljubljana je bila razprodana, ogledati si jo prišel celo celovški župan. In res je imel kaj za videti. Opera Carmen v izvedbi opere in baleta SNG Maribor je resnično navdušila, celo mojo temačno hardrockersko dušo. :) Dobre tri ure dolga predstava je tako minila kot bi tlesknil s prsti. Skratka, odlično in lepo presenečenje. :)

Kako pa je vse skupaj izgledalo?

V vlogi Micaële je blestela Sabina Cvilak, v vlogi Joseja pa Janez Lotrič.

Kot Carmen je navdušila Turkinja armenskega rodu Karine Ohanyan.

Za fotografske zanesenjake :) : Svetlobni pogoji so bili precej neugodni, saj je bilo precej temačno – tako sem iz roke delal pri 200 mm in pri časih med 1/30 in 1/50. Skoraj tako, kot, da bi morali biatlonci streljati svoje tarče pri močnem vetru. :)

Morda se mi bo kdo smejal, a vseeno – nisem si niti predstavljal, da gre vsa glasba, vsi inštrumenti in vse petje v naša ušesa brez ozvočenja … To je dejansko bil največji šok. :) Pač, prvič na operi, vajen glasnih ozvočenj rockerskih koncertov. :-D

Lep operni pozdrav,

Jure :)

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objaviKomentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !