Krim Mercator – Nürnberg

13 01 2009

Rokometa do te sobote še nisem fotkal, zato sem bil kar malce nervozen. Da je bila živčnost še malce večja – v petek mi je odpovedal poslušnost moj Canon 40D, zato sem delal s sposojeno mašino, katere nisem bil vajen. Pa čeprav je za klaso boljša mašina. Vsaj naj bi bila … ;-)

No, nazaj k rokometu. Za Krimovke je bila ta tekma precej pomembna z enega stališča – da si že v 5. krogu zagotovijo napredovanje v drugi del Lige prvakinj in s tem mirnejše gostovanje na Danskem v prihajajočem vikendu.

RK Krim Mercator - Nürnberg

Maryna Vergelyuk v enem izmed metov na gol – uspešnem metu na gol :)

Priznam, da sem imel s fotkanjem kar precej opravka, pa iskanje te in one nastavitve, tako, da poteku same tekme nisem imel preveč časa slediti in ko je sirena odpiskala konec prvega polčasa, sta mi skozi misli švignili dve misli – a je že konec!?kolk pa sploh je!?

RK Krim Mercator - Nürnberg

Andrea Lekić v enem izmed prodorov na gol

V drugem polčasu sva se z mašino že malce bolj razumela, zato sem se malce lahko skoncentriral tudi na samo tekmo in malce tudi na igro. Ne bi rad bil na mestu teh deklet – vedel sem, da je rokomet zelo trd, kar grob šport, a nisem vedel, da tako grob. Z neposredne bližine zgleda vse skupaj še bolj brutalno …

RK Krim Mercator - Nürnberg

Maryno Vergelyuk so takole grobo kar precejkrat zaustavili

RK Krim Mercator - Nürnberg

Tudi Renato Mörtel so nasprotnice z grobimi prijemi skušale takole zaustaviti, a jim to več ali manj ni uspevalo – Mörtlova je vseeno sedemkrat zatresla mrežo nasprotnic.

RK Krim Mercator - Nürnberg

Eden izmed poskusov Renate Mörtel.

RK Krim Mercator - Nürnberg

Andrea Lekić med poskusom iza črte sedmih metrov

Dvorana Kodeljevo je bila polna do zadnjega kotička, morda tudi zato, ker je vstop na tekme Krima Mercatorja prost. Ob nadaljnjih uspehih Krimovk bi dvorana kaj kmalu znala postati precej premajhna …

RK Krim Mercator - Nürnberg

Zvesti navijači v akciji …

RK Krim Mercator - Nürnberg

Še zahvala igralk publiki – publika zna včasih biti tudi odločilni faktor.

RK Krim Mercator - Nürnberg

Kljub naporni tekmi in utrujenosti pa si dekleta vzamejo nekaj minut tudi za najmlajše navijače. :)

Skratka, z novim fotoaparatom mislim, da sva se kar ujela, če sva skupaj ujela kakšno dobro fotografijo, pa v presojo puščam Vam. :) Se pa zelo veselim naslednje domače tekme, kjer bom zopet s starim dobrim prijateljem, Canonom 40D. :)

Lep rokometni pozdrav,

Jure

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objavi7 odzivov v “Krim Mercator – Nürnberg”

13 01 2009
Simke (01:55) :

Pozdravljen,

slike so super! tudi sam imam 40D-oma ki mi za enkrat super služi. Poleg njeg apa še za slikanj ravno takih zadev objektiv 85mm 1.8.

Zanima me kater objektiv si imel tukaj? 70-200 2.8?

13 01 2009
Jure Makovec (01:58) :

ja, 70 – 200. :) za moje pojme za dvoranske športe idealen objektiv.

kako pa je s 85 mm fotkat? je dovolj hiter?

13 01 2009
Simke (07:45) :

Ja kar se tiče hitrosti ti moram rečt, da je to eno stopnjo višje. Imel sem 350D, ga zamenjal z 40D in je % zadetih slik večji. AF je hitrješi posebaj z 85mm. Seveda ob blendi 1.8 ki je super imaš slabo lastnosti, si “nepokreten” kar dobiš dobiš. Včasih bi razmišljal o nekoliko krajšem objektivu. Za enkrat je super in sem zelo zadovoljen s kombinacijo 40D+85mm.

14 01 2009
Irina (23:23) :

Fotke su super! :D
Iako su meni draži rukometaši od rukometašica.;)
Još dva dana do svjetskog prvenstva! Weeee! :D

14 01 2009
Jure Makovec (23:35) :

Hvala, Irina.

Jap, samo še dva dneva. Mogoče, če bom imel veliiiiko sreče, pridem v Zagreb, na finale. Fotkat. Samo bo težka, tudi odvisno od tega, kaj bo za delat pri nas. Bomo videli, upajmo na najboljše. :)

14 01 2009
Jure Makovec (23:42) :

Sem zdaj videl, da je Arena že zgrajena – fantastična dvorana, moram reči, čeprav me je Zadarska še toliko bolj presenetila.

Lepe dvorane bodo tole in upam, da še lepše prvenstvo.

15 01 2009
Irina (22:47) :

Ma bit će super. Uopće ne sumnjam.:D A dvorane su stvarno fenomenalne.:)
Ja pokušavam doći do karata za polufinale. Za finale su rasprodane.:( (i skupe!)
Ako ćeš dolaziti u Zagreb – javi se.:)

Komentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !