Liga prvakinj v rokometu: Krim Mercator – Budučnost

22 02 2009

Kodeljevo je bilo danes zopet v znamenju rokometa – Krimovke so se namreč borile za zelo pomembno zmago, prvo zmago v 2. delu lige prvakinj in katera pomeni zagotovilo za obstanek v boju za polfinale Lige prvakinj. Tako so bile na koncu s 35:28 boljše od Črnogorskih tekmic, rokometašic Budučnosti. In čeprav rezultat izgleda, kot da so Krimovke zmagale brez večjih naporov, temu ni bilo tako.

Budučnost

Čeprav so Krimovke potegnile že na začetku tekme, a so jih igralke Budučnosti proti koncu 1. polčasa že ujele in izenačile pri rezultatu 12:12. Nekaj minut kasneje so Črnogorke celo povedle za gol, na odmor pa so vseeno šle mirnejših živcev prav Krimovke – rezultat ob polčasu – 15:14.

Budučnost

Budučnost

Večino golov Krima sta v prvem polčasu po dobri obrambi in poslednično hitrih protinapadih prislužili Dijana Golubić in Maja Zrnec

Budučnost

Na črti je, kot ponavadi, odlično igrala Liudmila Bodnieva

Drugi polčas ni bil nič kaj drugačen od prvega – no, nekje do druge polovice, ko so Krimovke dokončno strle odpor Budučnosti in povedle z nekoliko večjo prednostjo, ki je do konca narasla do zmernih 7 golov razlike. Najbolj zaslužna za to je bila gotovo vratarka Sergeja Stefanišin, ki je dobesedno zaklenila vrata.

Budučnost

Veselje gostujočih rokometašic – na srečo Krimovk se veselje ni zavleklo v čas po sodnikovem pisku

Budučnost

Budučnost

Budučnost

Igra je bila zopet trda in groba

Budučnost

Tekmo je spet zaznamovala trda in groba igra, zato je bilo tudi precej prekinitev. Žal sta predčasno zaključili dve tekmovalki iz gostujočega tabora. Od Krimovk sta jo gotovo najslabše, a vseeno brez poškodbe, odnesli Bodnieva in Golubičeva – slednja je pomoč na igrišču potrebovala dvakrat, a obakrat pogumno in borbeno nadaljevala z igro.

Budučnost

Krimovke so tako dosegle pomembno zmago, saj so si z njo zagotovile nadaljni boj za polfinale – le-ta se bo nadaljeval že naslednjo soboto, pravtako na Kodeljevem, ko v goste prihajajo vodilna ekipa v skupini drugega dela Lige prvakinj – romunksa Valcea.

Lep pozdrav,

Jure :)

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objavi4 odzivov v “Liga prvakinj v rokometu: Krim Mercator – Budučnost”

23 02 2009
Primož Fideršek (07:31) :

ne samo, da si dober fotograf, tudi dober reporter. odlično opisal dogajanje ;)

23 02 2009
Simke (12:41) :

Glede na prvo fotko, lahko rečem da sem te videl na Tv. Se mi zdi da vas je blo tray komaden. :D

Fotke pod št. 6 mi nekak najbol vn pride.

Če si skrivnost čim je slikano? (oprema?) En ta bel je bil :D 70-200 2.8 ali F4 ?

23 02 2009
Jure Makovec (12:48) :

Iskreno, pod šesto fotko lahko napišem, da je edina, s katero sem čisto 100% zadovoljen … pri ostalih moram reči, da je še kar nekaj rezerve – pač še nimam toliko izkušenj s fotkanjem rokometa.

Sem na Canonu, a vseeno je moj 70 – 200 f/2,8 črn – Sigma. :) Smo pa bili tam trije na kupu ja, ker na desni strani od vrat, je ponavadi stal sodnik in nam kar dobro motil kader, čeprav sem na njegov račun vseeno naredil eno bolj artistično, ki pa je nisem potem vključil v izbor fotk. :)

Drugače pa Sigma sedi v bajonetu Canona 40D. :)

23 02 2009
Simke (13:14) :

Aha super, ja 2.8 more bit kr nuja v dvoran! Sem pa rekel ta bel ker se mi zdi da je nekdo imel tabelga pa sem posumil. Tudi Sigma ni nič slabša ..nekateri pravijo da ima Af Canon hitrejši. Iso pa verjetno na 1000 in več ali …? Glede na svetlost fotk bi rekel da je več, lahko da so malo popravljene.

Za body pa nimam kej rečt k ga mam tud sam :D :D :D

Komentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !