48. Pokal Vitranc – 1. dan in X-plozija zabave

3 03 2009

Ta vikend je bila velika večina pozornosti slovenske javnosti uprta v Kranjsko Goro, kjer se je odvijal 48. Pokal Vitranc. In prvi dan je pripadel veleslalomu. No, in, drugič zapored, Tedu Ligetyju.

48. Pokal Vitranc, 1. dan

Slavje ameriškega smučarja Teda Ligetyja ob prihodu v cilj

Kot rečeno, so se smučarju prvi dan pomerili v veleslalomu. Dvakrat. No, ne isti tekmovalci – enkrat tekmovalci svetovnega pokala v alpskem smučanju in drugič, glasbeniki in ostale zvezde.

Za začetek se ustavimo pri svetovnem pokalu. Že drugič zapored je veleslalom na podkorenski strmini dobil Ted Ligety, sledila sta mu Dider Cuche (Švica) in italijan Massimilano Blardone. In glede na to, da je Ligety izjavil, da naravnost ljubi progo v Podkorenu, ni čudno, kako mu je uspelo dvakrat zapored.

48. Pokal Vitranc, 1. dan

Veselje ali razočaranje? Massimiliano Blardone po prihodu v cilj – zaostal je za Ligetyjem, čakal je še na nastop Didierja Cucha

Po prvem teku je vodil Dider Cuche, Blardone je bil drugi, Ted Ligety tretji. Gotovo je bil največje razočaranje Ivica Kostelič, ki je bil po prvem teku šele 30., sicer v drugo svojo uvrstitev konkretno popravil, a vseeno – 20. mesto zanj le ni uspeh.

Če že govorimo o razočaranjih in neuspehih – razočarali so tudi naši. Od petih naših, ki so se pognali po progi, se niti enemu ni uspelo prebiti v finalno vožnjo. Žal.

48. Pokal Vitranc, 1. dan

Zmagovalna trojica: Didier Cuche (Švica), Ted Ligety (ZDA) in Massimiliano Blardone (Italija)

Po zaključku veleslaloma za svetovni pokal se je dogajanje preselilo v samo Kranjsko Goro, kjer je sledila X-plozija zabave. Otvorili so jo smučarski zvezdniki, ki so se pomerili, pravtako, v veleslalomu.

48. Pokal Vitranc, 1. dan

Kot predtekmovalec je na veleslalomu zvezdnikov nastopil tudi Jure Košir in pokazal, da še zna :)

Po večini so štartno listo sestavljali slovenski glasbeniki, nastopili pa so tudi novinarji in – politiki. Celo ministri. ;-)

48. Pokal Vitranc, 1. dan

Za začetek je prometni minister, dr. Patrick Vlačič, navdušil s smučanjem …

Tudi pri veleslalomu glasbenikov je bil zmagovalec isti, kot lani – Bor Zuljan. Očitno je Milan Pečovnik – Pidži dobil kar konkretno konkurenco.

48. Pokal Vitranc, 1. dan

Milan Pečovnik – Pidži vedno smuča s stilom :)

48. Pokal Vitranc, 1. dan

Že drugo leto zapored najboljši smučar med glasbeniki – nekdanji kitarist skupine Šank Rock, Bor Zuljan

Po veleslalomu zvezdnikov pa je sledila zabava. Koncert, katerega so otvorili glasbeniki, ki so se malo prej podili med vratci, so smučke zamenjali za glasbila in dodobra ogreli množico pod odrom. Žal ta množica letos ni bila tako množična, kot smo jo mogoče bili vajeni pretekla leta, a zabava je bila vseeno kar dobra.

48. Pokal Vitranc, 1. dan

Naš prometni minister res ni od muh, kar je pokazal med nastopom z Manco Špik – še z ostalimi glasbeniki sta zaigrala zimzeleno Proud Mary in dokončno ogrela množico

Po ogrevanju je sledila prava zabava, za katero so kot to oni najbolje znajo, poskrbeli novomeški Dan D. Ker so pred kratkim izdali novo ploščo “Ure letenja za ekstravagantne ptice”, so med že uveljavljene komade vpeljali nove, ki se, po mojem mnenju, med obiskovalci koncertov lepo prijemljejo.

48. Pokal Vitranc, 1. dan

Tokac tudi po krajšem premoru na odru ostaja tak, kot ga najbolj poznamo :)

48. Pokal Vitranc, 1. dan

48. Pokal Vitranc, 1. dan

Dan D-jevcem se daljša odsotnost z odrov prav nič ne pozna

Žal pa nisem mogel ostati prav do konca koncerta, saj me je naslednji dan še čakalo delo – še drugi dan 48. Pokala Vitranc in vedno zanimiv – slalom.

Lep snežni pozdrav,

Jure :)

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objaviKomentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !