48. Pokal Vitranc – 2. dan in slalom

3 03 2009

Če je prvi dan minil bolj “ravninsko”, so se naslednji dan stvari postavile malce bolj pokonci. Sledil je slalom in moje prvo fotkanje smučanja na progi. Priznam, bil sem precej živčen, a ko se je akcija enkrat začela, je bilo hitro vse pozabljeno.

Slalom je pripadel francozu Julienu Lizarouxu, presenetil je italijan Giulliano Razzoli, ki je s štartno številko 21 po prvem teku celo vodil, slovensko moško smučarsko čast pa je rešil Bernard Vajdič z 10. mestom.

48. Pokal Vitranc, 2. dan

Zmagovalec razburljivega slaloma – francoz Julien Lizeroux

48. Pokal Vitranc, 2. dan

Veselje po drugi vožnji

“Kralj” Vitranca je postal, čeprav se tako na veleslalomu kot na slalomu ni uvrstil na stopničke, avstrijec Benjamin Raich – na veleslalomu je zasedel 5. mesto, na slalomu pa nehvaležno 4. mesto. Zopet je razočaral Ivica Kostelič, ki je zasedel zanj skromno, 11. mesto, po prvem teku pa mu je kazalo še slabše, saj je bil uvrščen na komaj 24. mesto.

48. Pokal Vitranc, 2. dan

Zmagovalec 48. Pokala Vitranc (brez uvrstitve na stopničke) je postal avstrijec Benjamin Raich

Naši – medlo. Čeprav 10. mesto Vajdiča ni tako slabo, grenak priokus pusti dejstvo, da se ostalih pet ni uvrstilo niti v finale (Dragšič je odstopil, Valenčič pa zaradi poškodbe hrbta ni štartal).

48. Pokal Vitranc, 2. dan

Bernard Vajdič v boju s količki …

48. Pokal Vitranc, 2. dan

… in med veseljem po dobrem rezultatu :)

Zmagovalec veleslaloma dan prej, Ted Ligety, je po dobrem smučanju naredil napako in odstopil. Me zanima, kam bi se lahko uvrstil, če bi prismučal do cilja. :)

48. Pokal Vitranc, 2. dan

Ted Ligety še preden je ostopil

Italijani so bili ta vikend očitno zelo dobro razpoloženi – po 3. mestu Massimiliana Blardoneja na veleslalomu dan prej, je na prvi progi presenetil Giuliano Razzoli in s štartno številko 21 prevzel vodstvo. Tudi v drugo se je držal precej dobro, a mu je malo zmanjkalo – tako je osvojil 2. mesto, pred nemcem Felixom Neureutherjem.

48. Pokal Vitranc, 2. dan

Presenečenje dneva, če ne kar vikenda – Italijan Giuliano Razzoli

48. Pokal Vitranc, 2. dan

Zmagovalna trojica slaloma – Giuliano Razzoli, Julien Lizeroux in Felix Neureuther

Torej, prva avantura po zasneženih strminah s fotoaparatom v roki je za mano. Zdaj, ko je vse za mano in me na to spominjajo bolečine v stegnih (kr lep musklfiber sem staknil :) ), lahko rečem – komaj čakam 49. Pokal Vitranc. Ne glede na bolečine v stegnih. :)

48. Pokal Vitranc, 2. dan

Lep smučarski pozdrav,

Jure :)

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objavi7 odzivov v “48. Pokal Vitranc – 2. dan in slalom”

3 03 2009
Rene (19:55) :

Še dobro da si iz Ljubljane ker drugače bi jaz službo zgubil :)

3 03 2009
Jure Makovec (20:10) :

Haha, tole pa je en super kompliment. :mrgreen: Hvala, ampak, mislim, da se nimaš česa bati. ;-) Tudi če bi bil v Ljubljani … ;-)

4 03 2009
Petra (12:28) :

ja naš Jurček obvlada slikanje tovrstnih prireditev ;)

4 03 2009
Jure Makovec (13:57) :

@Petra: trudim se, saj veš. :-) Vedno in povsod. :-)

19 03 2009
Darja Darja (14:49) :

Uff ufff… Na zadnji pa dobro zgleda, kako je tole strmo… Drugače pa… Končno šport, a? Se vidi, da si užival.

19 03 2009
Jure Makovec (14:53) :

če izvzamem probleme z derezami, ki so se mi nekje na področju startne strmine sobotnega veleslaloma strgale in sem mislil, da se bom po riti peljal mel koli … je bilo res … moraš to doživeti, res. :)

strmina pa ne govor, in ko pač dojameš, da oni po tem smučajo, stopiš na ta sneg in to je res … trdo in gladko. :)

19 03 2009
Jure Makovec (14:55) :

pa škoda, da nisem Rauchu poslal kakšne fotke … :mrgreen: sem zaradi problemov z derezam imel premalo časa za najt ugodno mesto za fotkat, pa sem se sprijaznil z vratci in reklamnim panojem za njimi. :-p

Komentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !