46. Zlata lisica, veleslalom

23 01 2010

O letošnji Zlati lisici je bilo napisanega in povedanega že marsikaj. Predvsem po zaslugi Tininega smučanja drugi dan, na slalomu. Prvi dan ni bilo tako veselo, a s fotografskega stališča so bili pogoji malce bolj ugodni za delo. No, pa verjetno ne samo s fotografskega stališča, verjetno v močnem sneženju tudi smučarkam ni najlažje vijugati med vratci. :)

Tina Maze

Tina Maze v spopadu s pohorsko progo med prvim tekom veleslaloma

Veleslalomsko preizkušnjo je najbolje odvijugala 22. letna avstrijka Kathrin Zettel, za njo sta se uvrstili še nemka Maria Reisch in švedinja, Anja Paerson.

Kathrin Zettel

Zmagovalka veleslaloma, Avstrijka Kathrin Zettel

Lindsey Vonn, vodilna v svetovnem pokalu je v prvem teku malce zaostala, a je v drugem teku bila odlično na poti, a malce pred ciljem nesrečno odstopila. Kljub temu je zadržala vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Lindsey Vonn

Simpatična Lindsey Vonn

Tina Maze je na veleslalomu dosegla zanjo skromen, a za moje pojme vseeno soliden rezultat – 13. mesto. Ostale naše lisičke žal niso navdušile, saj se z nastopom v prvem teku niso uspele uvrstiti v drugi tek. Vse, z izjemo Ane Bucik (ki je odstopila prav na “naših” vratih), pa so vseeno s prvo progo opravile uspešno, a žal ne dovolj hitro.

Tina Maze

Tina Maze

Ilka Štuhec

Ilka Štuhec

Maruša Ferk

Maruša Ferk

Ula Hafner

Ula Hafner

Ana Bucik

Ana Bucik med padcem

Na koncu so v ciljnem izteku najboljše tri takole pozirale fotografom. :)

Anja Paerson, Kathrin Zettel in Maria Reisch

Najboljše tri po prvem tekmovalnem dnevu – Anja Paerson, Kathrin Zettel in Maria Reisch

Prvi dan je bil tako za nami, brez kakršnega koli vremenskega “nagajanja”. Česar pa ne morem reči za nedeljski slalom … več o tem pa jutri …

Lep lisičkarski pozdrav,

Jure :)

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objaviKomentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !