46. Zlata lisica, slalom

24 01 2010

Drugi dan, slalomski dan, se je začel še malce bolj zgodaj, kot prvi, veleslalomski. Na progi smo bili tako že ob pol 8h. A tokrat malce drugače opremljen, kot ponavadi. Tokrat mi je družbo delal Nikon D3s, skupaj z Nikorrjevim 400 mm (f/2,8) objektivom. Simpatičen dvojec, a zelo težak. A za idealen lov na lisičke ;-) , vseeno pa nisem imel tiste prave sreče, saj so mi jo že po parih metrih vzpona do prve prelomnice zagodle dereze. A nisem se dal in se lotil – lova lisičk, seveda. :)

Kathrin Zettel

Letošnja Zlata lisička, zmagovalka obeh tekmovalnih dni, Avstrijka Kathrin Zettel

Letošnjo 46. Zlato lisico je suvereno, z dvema zmagama, dobila Kathrin Zettel. Lep obet za olimpijske igre, ki se nezadržno bližajo in so definitivno vrhunec sezone za marsikaterega športnika. Najbolj pa nas je seveda razveselila naša vražja lisička, Tina Maze, ter pokazala, da ji tudi slalom v letošnji olimpijski sezoni gre od robnikov. Za njo se je na tretje mesto uvrstila še nemka, drugouvrščena na sobotnem veleslalomu, Maria Reisch.

Tina Maze

Tina Maze med prvim tekom

Maria Riesch

Maria Riesch je po drugem mestu v veleslalomu dosegla še tretje mesto v slalomu

Ostale naše vražje lisičke: Maruša Ferk se je edina prebila v finalno vožnjo in osvojila solidno 16. mesto, ostale pa niso bile dovolj hitre za nastop v finalni vožnji, Ana Drev in Ula Hafner pa sta odstopili.

Maruša Ferk

Maruša Ferk je dosegla 16. mesto

Sara Globočnik

Sara Globočnik

Katarina Lavtar

Katarina Lavtar

Tina Maze je bila po prvem teku na 9. mestu, a v drugem teku napadla ter odpeljala progo brez napake. Že po prihodu v cilj in njenem veselju smo nekako čutili, da lahko napreduje po lestvici navzgor. In je – od nje je bila hitrejša le še ta vikend nepremagljiva Kathrin Zettel.

Tina Maze

Tinino veselje v ciljnem izteku

Tina Maze, Kathrin Zettel, Maria Riesch

Tina Maze, Kathrin Zettel in Maria Riesch na zmagovalnem odru

46. Zlato lisico je tako z dvema zmagama dobila Kathrin Zettel, skupno drugo mesto je osvojila Nemka Maria Riesch, skupno tretje pa Tina Maze. Slab začetek, dober konec? :)

Lep zimski pozdrav,

Jure :)

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objaviEn odziv v “46. Zlata lisica, slalom”

22 01 2012
Zmazekkkk (12:40) :

kak lepo! :)

Komentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !