Legendarni Parni valjak v Hali Tivoli

30 03 2010

So koncerti skupin, v katerih lahko uživamo tudi večkrat na leto, vsake toliko pa se naredi, da lahko uživamo v koncertu skupine, za katero se ne ve, če jo bomo lahko še kdaj slišali u živo, oziroma z moje perspektive – tudi fotografirali. Ena takšnih skupin je prav gotovo Parni valjak.

Aki v soju luči

Že ob prvih taktih skladbe “Ljubavna” so nabito polni Hali Tivoli pognali kri po žilah in verjetno nisem bil edini, ki je dobil kurjo polt. In tempo ni popustil do kraja in kurja polt je kar vztrajala. :)

Razigran pevec Aki pred polno Halo Tivoli

Predvsem pa je bil magičen stik Parnega valjka s publiko – predvsem stik Akija s publiko. Stalno nagovarjanje, podajanje rok, tista pristna interakcija s publiko. Kljub večtisočglavi množici pa je Akiju in seveda celotnemu bandu uspelo ob romantičnih skladbah ustvariti pravo intimno vzdušje, med poskočnimi komadi pa je eksplodirala cela Hala.

Aki skozi celoten koncert tako ali drugače ni prekinil stika s publiko

In kar je bilo gotovo najlepše – publika ni samo jemala, temveč tudi vračala. Med določenimi skladbami se je Aki podal na podaljšek odra kar brez mikrofona, saj ga niti ni potreboval – množica glasno prepevala in s tem ustvarjala nepozabno atmosfero.

Publika je skozi cel koncert glasno prepevala

En najlepših delov koncerta pa je bil pravgotovo del, ko je Aki pozval, naj se pogasnejo vse luči, ter se prižgejo le vžigalniki in ekrani mobilnih telefonov ter dobesedno v soju zvezdic začeli eno najlepših balad izpod prstov, rok, glasilk in nog skupine Parni valjak, “Kada me dotakne”. Resnično nepozabno.

Koncert, skozi katerega se verjetno nisem edini vrnil nekaj let nazaj, oz. nekateri še dlje, ter se spomnil prve oz. prvih ljubezni, prvih koncertov, svoje rane mladosti in najstniške razigranosti … (koncert Parnega valjka ob 25.letnici delovanja v Zagrebu je dejansko moj prvi pravi obiskani koncert :) )

Energija na odru je bila, glede na to, da člani skupine Parni valjak le niso več najmlajši, izjemna – Aki je na podaljšanem delu odra skakal, plesal, zganjal prave vragolije. Občasno so se mu pridružili tudi ostali člani banda ter dodali piko na i evforiji, ki je vladala.

Legendarni Parni valjak

Nedelja, 28. marec 2010 – verjetno si datuma ne bomo zapomnili točno, zagotovo pa nam bo še dolgo v spominu ostal nepozaben koncert, ki so ga pripravili Parni valjak.

Lep, nostalgičen pozdrav

Jure :)

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objavi9 odzivov v “Legendarni Parni valjak v Hali Tivoli”

31 03 2010
rafko (09:38) :

kot fotograf in glasbenik iz srca čestitam valjku in tebi, vsakemu za opravljeno delo. na koncert smo šli štirje prijatelji in uživali.taki večeri lepšajo življenje. lep pozdrav vsem ljudem dobre volje.

31 03 2010
JURE (16:34) :

Prav paše po dolgem času pogledat dobre koncertne fotke, kar je danes na blogerski sceni prava redkost.

čestitke

31 03 2010
Jure Makovec (17:51) :

uf, hvala, res. :) kot vedno rečem – trudim se, ampak ob tako dobri glasbi je malce lažje pasti v afekt in narediti dober posnetek. :)

31 03 2010
rožica (18:08) :

odlične fotografije in še bolje ujeti nostalgični trenutki…je pa res nekaj norega noret v 1. vrsti… mi je pa žal, da nisem imela svojega Nikona s seboj… še enkrat čestitam za čudovite fotke:)

31 03 2010
Jure Makovec (18:13) :

@Rožica – potem smo se pa gotovo videli, glede na to, da sem bil tudi direktno pod/pred odrom, si mogoče celo na kakšni fotografiji ujeta? :)

31 03 2010
rožica (18:29) :

jap, sem te videla…oz. vse fotografe…ker sem bila direktno zraven vas in vam zavidala 100 na uro :) predvsem opremi:))) na tvojih fotkah se nisem nikjer videla…sem bila pa levo od unega podaljšanega odra, gledano proti odru…

1 04 2010
Petra (13:41) :

osupla me je že prva fotka… woooow!
ostale pa tudi… brez komentarja :) naredil si odlično, kot vedno :)

15 04 2010
_pumkin_ (15:21) :

Bravo jure!
men je KONC ta prva fotka..amapk svaka čast za vse ostale..
u go boy! ;)

30 11 2011
M.Ličar (01:24) :

Jure, prva ga res zmaga! Tretja in četrta pa takoj za njo! lpm

Komentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !